Budgetcoaching werknemers

Onderzoek toont aan dat personeel met schulden of financiële problemen vaker verzuimd, minder geconcentreerd is en minder goed presteert. Zij hebben vaak te maken met psychische en/of fysieke problemen en kunnen u bovendien een administratieve belasting opleveren. Houd rekening met het verwerken van loonbeslagen of het verstrekken van voorschotten, taken die u veel extra tijd kosten en geen houdbare oplossing voor de toekomst bieden.

Wij kiezen voor samenwerking met werkgevers omdat onze ervaring is dat mensen met schulden zelf te lang wachten met het zoeken van hulp. Door bij de eerste signalen proactief te werk te gaan kan een snelle neerwaartse spiraal eerder tot stilstaan worden gebracht. Dit leidt voor alle betrokkenen het snelst en goedkoopst naar een oplossing.

De financiële problemen van uw medewerker kosten u als werkgever al snel 25% van de totale loonkosten:

* De werknemer is vaker ziek (9 of meer dagen per jaar);
* Het verwerken van loonbeslagen kost tijd en daardoor geld;
* Uw medewerker is 20% minder productief.

RegioBewind kan u helpen deze kosten te besparen. In overleg kan een (tijdelijk) budgetbeheer traject met uw medewerker worden gestart, waardoor uw medewerker inzicht krijgt in zijn/haar financiële problemen en er snel naar een oplossing kan worden gewerkt. Middels een Plan van Aanpak voor aanvang van het budgetbeheer zullen de doelen van het budgetbeheer en de verwachte looptijd worden vastgelegd. Blijkt uit ons eerste gesprek dat alleen coaching tot onvoldoende resultaat zal leiden? Dan kunnen we uw werknemer wellicht helpen door het inzetten van budgetbeheer of  beschermingsbewind. Dit is iets wat we dan direct zullen aansnijden.

Als werkgever kunt u uw werknemer hierin (gedeeltelijk) financieel ondersteunen.
Voor aanmelding of indien u aanvullende informatie wenst kunt u het contactformulier gebruiken.